Aktuális

Vicc

Érettségi találkozó

10 év után:
- Elmegyünk a Három Cicához címzett fogadóba, mert ott a pincérlányoknak szép mellük van.

20 év után:
- Elmegyünk a Három Cicához címzett fogadóba, mert ott jó sört csapolnak.

30 év után:
- Elmegyünk a Három Cicához címzett fogadóba, mert aki óhajtja, diétás ételt kaphat.

40 év után:
- Elmegyünk a Három Cicához címzett fogadóba, mert oda rokkantkocsival is be lehet menni.

50 év után:
- Elmegyünk a Három Cicához címzett fogadóba, mert ott még sohasem voltunk!:-)


AURÓRA FEHÉRBOT

Magyarországon, a Szövetség segédeszközboltjában vásárolható meg a világ egyik legkönnyebb fehérbotja. Súlya hossztól függően kicsit több mint 8 dkg. A teleszkópos, rádióantenna szerűen összetolható bot 9 elemből áll. Összecsukva egy kisméretű női táskában, vagy belső zsebben is elfér. Anyaga időtálló, erős, karbon szálas műanyag. A fekete színű markolaton gumis csuklópánt van, melynek használatával megakadályozható a bot elejtése. A termék részét képezi még egy zipzáras bottartó tok is.

Az Auróra fehérbot az alábbi méretekben kapható: 109, 126 és 136 cm. A termék ára egységesen, hossztól függetlenül mindössze bruttó 8833 Ft.

Segédeszközboltunkban tartalék botvég is kapható 2244 Ft/db áron.

Az árak érvényes MVGYOSZ tagsági igazolvánnyal értendőek.


Új igazolvány!

ÚJ ARCKÉPES MVGYOSZ IGAZOLVÁNY

Az MVGYOSZ tagsági igazolványában az alábbi módosítás történik:

1. A fedőlap fényképes belső oldalán az adatok felsorolásánál az "állapot" szövegrész törlésre kerül.

2. Az első oldal felső része a következő szöveggel egészül ki: "A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége ezen egységes, arcképes igazolványa kiadására ... tagegyesülete jogosult, az egyesület látássérült tagjai részére."

Továbbá az első oldalon az alábbi szövegrész törlésre kerül: "A kedvezmény jogcíme:
- vakok személyi járadéka
- súlyosan fogyatékos személy
- magasabb összegű családi pótlékban részesülő személy"

3. A 4. oldalon a rubrikákban az évszám nem jelenik meg.

A régebbi igazolványok is érvényesek, mindaddig még az érvényesítő bélyeg belerakható.Klub foglalkozás!

2017 január 25.-én csütörtökön klub foglalkozást tartunk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kezdés: 9 óra

Helyszín: Salgótarján Bartók Béla út 10


2017-es karácsonyi rendezvényünket támogatták!

Karácsonyi rendezvényünke támogatták:

Tóthné Babai Henrietta 10.000Ft

Etes Község Önkormányzata Lénárt Dezső polgármester úr 20.000Ft

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Fekete Zsolt polgármester úr  30.000Ft

Nógrád Megye Önkormányzata Skuczi Nándor elnök úr 30.000Ft

Balassagyarmat Város Önkormányzata Medvácz Lajos polgármester úr  30.000Ft

Karácsonyi csomgok elkészítéshez használtuk fel a támogatás! Köszönjük!

 

 


Fehér Bot

Nagyon sok szeretettel várunk minden sorstársat a 2017. október 13.-án tartandó Fehér Bot rendezvényünkre!

Kezdés: 10.00

Helyszín: Salgótarján Bartók Béla út 10


-A fellépők között sok sorstárs is lehetőséget kap, vers, ének, és humor kategóriában.

Stand-up comedy fellépőnk Sulyok Péter.

Magyarnóta Almádi Balázs József

Vers Szoó Katalin, Kecskeméti Sándor

 


Adó 1%

Tisztelt adózók!

Köszönjük, hogy adó 1% felajánlásukból 100.040Ft-tal támogatták Egyesületünket. A támogatásból magyarul beszélő segédeszközöket, ill. tanulmányi támogatást tudunk biztosítani a sorstárask részére!

Köszönjük!


Plakat.jpg


Plakat (1).jpg


Névnap 05. 31

Minden kedves Petronellának és Angélának boldog névnapot kívánunk!

 

Petronella eredete: latin eredetű; jelentése: Petronius nemzetségéből származó nő; kő, szikla. Petronella jelentése: A Petronella név vágyat ébreszt a viselőjében a siker, az anyagi jóllét és az önbizalom iránt, és arra ösztönöz, hogy az akadályok figyelembevétele nélkül induljon el megvalósítani álmait. Inkább az üzleti életben gondolkozik, mint a művészetekben. Új kezdeményezéseket indít útnak sok új ötlettel, de ritkán fordul elő, ha egyáltalán előfordul, hogy a befektetett energia megtérül.

 

Angéla eredete: görög-latin eredetű; jelentése: angyal, követ, hírnök. Angéla jelentése: Az Angéla név csendes, gyakorlatias, találékony egyéniség kibontakozását segíti. Kíváncsi természet, elemzően gondolkodik, szeretné megérteni az élet misztériumát a tények szintjén. Gyakorlatiassága vezet oda, hogy ha valaminek nekifog, azt úgy igyekszik befejezni, hogy közben lehetőleg semmi se zavarja. Szereti, ha rendben vannak körülötte a dolgok. Komolyan veszi az életet. Könnyen sérül lelkileg, ezek a sérülések sokszor szélsőséges hangulatba sodorják – ez a fajta sérülékenység sok keserűség forrása


Nénvap május 26

Minden kedves Evelinnek és Fülöpnek boldog névnapot kívánunk!

Evelin eredete: 1. - az Éva francia (Eveline) és angol (Evelyn) továbbképzése;2. - kelta-skót eredetű; jelentése: kellemes, kedves, tetszetős, jókedvű. Evelin jelentése: Az Evelin név olyan személyiség kialakulását segíti, aki kínosan ügyel a részletekre. Határtalan türelemmel rendelkezik, és önállóan hajtja végre feladatait és vállalt kötelezettségeit. Tökéletesen megbízható. Gyakorlatias gondolkodást és ügyességet igénylő, valamint tudományos területeken otthonosan mozog. Nyugodt, családközpontú ember, de mások javaslatait nem igazán hallja meg, és a változás megzavarja.

 

Fülöp eredete: görög eredetű; jelentése: lókedvelő. Fülöp jelentése: A Fülöp név egy álmainak élő személyiség kialakulását segítheti. Békére és nyugalomra vágyik, és kihátrál azokból a helyzetekből, melyek súrlódásokhoz vezethetnek. Elég zárkózott, érzékeny sokszor félénk, annak ellenére, hogy igyekszik könnyednek és magabiztosnak látszani. Nehezen bízik meg másokban, de szívesen segít, ha erre lehetősége nyílik. Titokzatossága, és az, hogy nem köti mások orrára a magánügyeit, a személyes klapcsolatok és barátságok kialakulásának lehetőségét meglehetősen korlátozza.

 

 

Időjárás jelentés 05. 26.

Salgótarján, 3100
péntek 09:00
Foltokban felhős
Foltokban felhős
18
°C | °F
Csapadék: 0%
Páratartalom: 60%
Szél: 5 km/óra
Hőmérséklet
Csapadék
Szél

Sakk!

Holnap május 27.-én 14.30-tól sakk klub! Minden sakk bartátot szeretettel várunk a St. Bartók Béla út 10-ben. További szép napot  és jó hétvégét! :-)


Kirándulás Fallóskút január 01.

Tisztelt sorstársak, érdeklőtők! Egyesületünk 2017. június 01.-én kirándulást szervezünk Fallóskútra Mária Kegyhely. Indulás vonattal 8.29-kor a Salgótarjáni vasútállomásról!

A kegyhelyről az alábbi linken kaphat információt:

https://www.youtube.com/watch?v=C5tTufuRiwU


Névanp 05. 22.

Minden kedves Ritának és Júliának boldog névnapot kívánunk!

Rita eredete: a Margaréta (Margherita) olasz becézőjéből. Rita jelentése: A Rita név barátságos, közvetlen, őszinte személyiség kialakítását segíti. Tulajdonképpen jó természetű, bár őszintesége néha bántóan nyers, és olykor szarkasztikus. Szeret beszélgetni, így könnyű számára az ismerkedés. Szorult helyzetben lévők sokszor keresik társaságát. Az ötletek embere, nagyon jó elképzelései vannak, de a tettek mezején bátorításra szorul. Vannak művészi hajlamai, ezek megmutatkozhatnak éneklésben, varrásban vagy belsőépítészeti munkában.

 

Júlia eredete: latin eredetű; jelentése: Juliusz nemzetségéhez tartozó. Júlia jelentése: A Júlia név gyakorlatias, hatékonyan cselekvő személyiséget segít kialakítani viselőjének, aki szívesen vesz részt az üzleti életben. Képes arra, hogy pontosan felmérje, hogy egy adott láncszem milyen helyet foglal el a nagy egészben. Jó ítélőképességgel bír a mechanikus működésű dolgokkal kapcsolatban. Képes akár nagy felelősséget is elvinni a vállán, de túlságos komolyságától (ami már-már komorságnak mondható) a környezete gyakran szenved.


Időjárás jelentés május 05

Salgótarján, 3100
péntek 09:00
Túlnyomóan felhős
Túlnyomóan felhős
15
°C | °F
Csapadék: 0%
Páratartalom: 82%
Szél: 10 km/óra
Hőmérséklet
Csapadék
Szél

Névnap 04. 19.

Minden kedves Emmának és boldog névnapot kívánunk!

 

 

Emma eredete: a germán Erm-, Irm- kezdetű női nevek önállósult becézője. Emma jelentése: Az Emma név nyughatatlanságot és olthatatlan érdeklődést adhat viselőinek. Viselője újabb és újabb kalandokban találhatja magát. Természetesen igényli a szabadságot, amit nem csupán kalandozásra, de alkotó ötleteinek megvalósítására is használ. Olykor a fentiekben is említett szabadságvágy feszültséghez vezethet kapcsolataiban.


Időjárás jelentés április 19

Salgótarján, 3100
szerda 09:00
Eső
Eső
2
°C | °F
Csapadék: 100%
Páratartalom: 95%
Szél: 18 km/óra
Hőmérséklet
Csapadék
Szél

Közgyűlés 2017 április 20.

Közgyűlés!

Egyesületünk éves rendes közgyűlését 2017. 04. 20.-án tartja Salgótarjánban a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban, 9.30-as kezdéssel. Amenyiben nem vagyunk határozatképesek csúszik a kezdés 30 percel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!