sk | hu

Juliet design - Nőknek tervezve

Mert a kerékpárok is lehetnek kifejezetten divatosak és "csajosak"!

 

merida_juliet.jpg

 

MTB - Terepkerékpárok. A MERIDA dizájnereit úgy tűnik, nem kell félteni, ha kerékpárjaik színezése a kérdés, a ONE–TWENTY JULIET egy modern művészeti kiállításon is megállná a helyét. Geometriában és felszereltségben nem különbözik a férfi modelltől, az ejtett felső vázcső egyébként is kényelmes átlépési magasságot biztosít mindkét nem számára. Nem úgy a merevfarú esetében, ahol a JULIET geometriánál különös figyelmet kapott a nőies testtartás 26-os és 27.5-es modelljeiken is.

 

merida_scultura.jpg

SCULTURA - Országúti versenyzés. Természetesen a szebbik nem versenyzőit sem hagyja ki a MERIDA a legjobb újításaiból, 2017-ben a SCULTURA JULIET család alumínium és karbon tagjai mellé is megérkeznek a tárcsafékes testvérek. A nőies kialakítású vázgeometria mellett 25 mm-ig kitolható külső gumiszett és 15 mm-es hátrahajlású nyeregszár gondoskodik a komfortról és a leghatékonyabb rázkódáselnyelésről. Egy versenygép pedig nem is igazi versenygép aero profil és elegáns, rejtett bowdenezés nélkül.

 

merida_ride.jpg

 

RIDE - Országúti komfort. A MERIDA RIDE modelljei hivatottak átmenetet képezni a versenyzés és a hobbi között, így első megjelenésre nagyon hasonlítanak a SCULTURA kerékpárokhoz, ám geometriájuk néhány apróbb módosításnak köszönhetően sokkal kényelmesebb. Rövidebb felső cső, hosszabb fejcső és 28 mm-ig növelhető külsők gondoskodnak a derék-, nyak-, vállés egyéb fájdalmaktól mentes tekerésről. Alumínium vagy karbon vázzal, tárcsa- és  hagyományos fékkel is kaphatóak.

 

merida_speeder.jpg

 

SPEEDER - Fitnesz / városi sport. Hivatalosan "fitnesz" kategóriába sorolja SPEEDER modelljeit a MERIDA, itthon azonban ezek a kerékpárok leginkább a vállalkozó szellemű, hosszabb távra induló, külvárosi kommuterek alatt találhatóak meg. Kecses, aszfaltra tervezett váz, kényelmes testtartást biztosító, egyenes kormány és tárcsafék teszi tökéletes mindennapi társsá a SPEEDER-t. Karbon és alumínium vázzal is kaphatóak, egyes modelleken pedig sárvédő és csomagtartó szem segíti a kiegészítők felszerelését.

 

Visszatérő vásárlóink már jól tudják: a Velosport
a Merida, a BikeFun, a Northwave és a CST termékek kiemelt márkakereskedése!

 

(Forrás és az említett modellek terméklapjai: BikeFun)


Újra térképen a Karancs-Medves vidéke!

Címkék: Karancs-Medves, Salgótarján,, térkép,, túra,, túrabolt,.

Újra elérhető turistatérkép a Karancs-Medves térségéről, kiegészülve a Felső-Tarnai-dombság vidékével.

_IMG_8119_terkepek_.jpg

A térség túraútvonalait, látnivalóit önállóan megjelölő térkép közel egy évtizede hiányzott a piacról, jellemzően csak a Cserhátról készült kiadványokhoz kapcsolódva, nagy léptékű ábrázolással volt elérhető. Emellett a Dornyay SE tájfutói által készített tájfutó térképeket lehetett kapni. A Szarvas Térképek mostani, hiánypótló kiadásában a fő térkép 1:33000 méretarányú, de négy kivágat is található rajta 1:15000 méretarányban

  • Salgótarján belvárosáról,
  • a Karancs tömbjéről,
  • a Szilvás-kő környékéről,
  • és a a salgói-somoskői-medvesi térségről.

A térkép elkészítése széleskörű helyi összefogásnak köszönhető: közreműködtek megalkotásában a salgótarjáni tájfutók, természetjárók, hegyikerékpárosok és a Novohrad-Nógrád Geopark munkatársai is, kiadásának támogatója a Karancs-Medves Természetvédelmi Alapítvány volt.

A térkép megvásárolható nálunk is,
az emeleti túraboltban!


Mindig jó volna egy kicsit gyorsabban menni...

Címkék: elektromos, kerékpár, kerékpár, neuzer, pedelec, velosport.

Egy pár extra watt egy bringásnak mindig hiányzik, mindig jó volna egy kicsit gyorsabban menni, vagy ugyanannyival, de csak lazán pörgetve. Olyan, mint a cheat-code a számítógépes játékokban, amikor olyan képességekre teszünk szert, amit nem érdemeltünk ki. A való életben azonban igenis kiérdemeltük, csupán "le kell venni a polcról"! 

      neuzer_pedelec (1).jpg

Erről szól a pedelecezés, és az előnyeit az alkalmi túrázótól a városi közlekedőn át a sportolókig bárki élvezheti. Mert a pedelec 100% kerékpár, megmozgat, felfrissít, hiszen a motor csak akkor segít rá, ha tekerünk. Viszont megtöbbszörözi az erőnket, így tempósan odaérhetünk úti célunkhoz, munkába, szülői értekezletre, vagy a következő hegy csúcsára.

 

A NEUZER elektromos rásegítésű kerékpárok már nálunk,
a Velosportban is megtalálhatóak!

 

Te melyik típus vagy?

A túrázó - Van az úgy, hogy nem esik már jól az emelkedő, főleg, ha a negyvenedik kilométernél jön szembe. És, ha nem üres a bringa, hanem ott van a csomagtartón a túra összes málhája, na akkor pláne nem! De egy Neuzer E-Trekking nyergében ezek a problémák mintha nem is léteznének. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően a huszadik emelkedőt is ugyanolyan könnyű megmászni, mint az elsőt, arra pedig csak a túra végén eszmélsz rá, hogy a csomagok és a sátor is végig ott volt hátul. Neked a Menton és az E-Trekking bringáinkat ajánljuk.

A munkába járós - Nem szeretsz a dugóban araszolni, a parkolóhely keresés megőrjít, és hetente meghúzzák a színre fújt lökhárítót. Jó alternatíva volna a bringa, de átöltözésre, zuhanyzásra nincs lehetőség, márpedig a bringán megizzad az ember. De nem minden bringán. A Neuzer pedelec-eken gyorsan beérsz a munkába, mehetsz öltönyben, vagy kiskosztümben is, nem igényel komoly erőkifejtést, mégis megmozgat, így reggeli kávé nélkül is felébredsz, mire beérsz a céghez. Hazafelé sem gond beugrani a bankba, vagy a közértbe, a nagybevásárlás súlya meg sem kottyan a 250 Wattos motornak. Számodra a legjobb választás az E-City, vagy a Menton N3 modellünk.

A hétvégi sportoló - Hol vannak már a régi szép idők, amikor a legmeredekebb, legtechnikásabb emelkedőt is kitekerted? Amikor úgy húztad a strigulákat a megmászott ezer méteres szintek után, mint más karácsonykor az eltüntetett szaloncukrok után? Imádsz bringázni, de a meredekebb emelkedőkön már inkább leszállsz és tolod, a baráti társaság túráin meg túl sok a szint. Egy Neuzer E650B nyergében úgy tempózhatsz felfelé hegyre, akár egy élversenyző, és bármikor elmehetsz bringázni a haverokkal, a végén is mosolyogva nyomod meg az emelkedőt. Az ideális társ számodra az E-650B montink.

A Balaton kerülő - Mostanában mindenki a Balaton kerülő bringatúráról mesél, milyen jó volt tekerni, csobbanni, hekkezni, csavart fagyit nyalni, esténként sütögetni. A barátok már ki is tűzték a túra időpontját, de hát napi 70 km? Az nem kevés, érdemes egyáltalán bevállalni a túrát? Egy Neuzer pedelec-kel nem lehet probléma! A halk villanymotor szinte észrevétlen marad, de az emelkedőkön játszi könnyedséggel tekersz fel és a napi túra végén is friss vagy még, szinte sajnálod, hogy nem kell már tovább menni. Válaszd a Menton, vagy az E-Trekking pedelecünket!

Párban szép az élet - És a bringázás is. De mi van akkor, ha a párod/férjed/feleséged (a megfelelő aláhúzandó) megszállott bringás, a hegyi szerpentinen felfelé a kanyarok előtt fékeznie kell, te viszont koránt sem hoz ennyire lázba ez a sport, így az együtt bringázás élménye megmarad az álmodozás szintjén? Csalj! Mert a legjobb cheat-kódot bringázásban a pedelec bringák nyújtják. Így már nyugodtan elindulhatsz egy nagyobb tekerésre a pároddal, ő majd izzad - úgyis azt szereti - te pedig mosolyogva tekersz mellette! Ne köss kompromisszumot, neked a legjobb választás terepre az E-650B, aszfaltos karikákra a Menton.

(Forrás: NEUZER)


Kövess minket a Facebookon!

Címkék: facebook, kerékpár, velosport.

Dokumentum / ... / facebook_logoA napokban elindult Facebook oldalunk, így új csatornán követhettek minket és böngészhetitek termékeinket, szolgálatatásainkat, illetve olvashattok a kerékpározáshoz, túrázáshoz kapcsolódó tartalmakat.

Keressetek minket, ha kérdésetek van érdeklődjetek bátran, illetve kommunikáljatok egymással oldalunkon keresztül, hiszen a célunk az oldallal, hogy egy kicsit fellendítsük a bringás közösségi életet.


Minőségi, de olcsó! Van ilyen?

Címkék: bringa, bringavásárlás, kerékpár, kerékpár, testbike.hu, vásárlás.

Használt kerékpár

Ha bringavásárlás előtt állsz, érdemes alaposan körbejárni a kínálatot! Mielőtt belevetnéd magad a piac átböngészésébe, mindenképpen tartsd észben: akár használt, akár új biciklit akarsz venni, akármilyen csábító is legyen az alacsony ár, sosem engedheted, hogy a minőség rovására menjen!

Ez a nagynevű márkáknál nem is gond, úgyhogy ezt nem is ragoznám túl, viszont a használt bringák esetében némiképp más a helyzet. Ha a tulajdonos nem vigyázott a kerékpárra, akkor akár az is előfordulhat, hogy olyan alkatrészt kell cserélni, ami drágább, mint a használt és az új bicikli közötti különbözet - egyszerűbben mondva: rosszabbul járunk, mint egy új bicajjal.

Érdemes tehát kikérni a bringás ismerősök tanácsát, ha meglátunk egy jónak ígérkező, ám gyanúsan olcsó bicajt.

A különféle licitoldalakon nem érdemes bringákat venni, mert általában nem kapunk pontos leírást az adott hirdetésben szereplő bringákról. Ezzel szemben sokkal jobban jár, aki szétnéz a használt kerékpárra szakosodott Testbike.hu Bolhapiacon, mert itt általában minden olyan apró részlet, kép és leírás szerepel egy bringáról, amit tudni érdemes vásárlás előtt.


Támadnak a 29-esek !

Az idei év hazai újdonsága, a 29"-os kerékpár már elérhető üzletünkben.
Több márka is hozott már a magyar piacra is nagyobb választékban 29-es kerékméretű kerékpárokat, a tengerentúlon, nyugat-európában már régebb óta elterjedt, s népszerű ez a kerékméret. Igazi előnye a hoszabb távokon, maratonokon jön elő, de a kisebb technikás lejtők sem okozhatnak gondot. Üzletünkben teszt kerékpár kipróbálására is lehetőség van, s már 100 ezer ft körül is elérhető a 29".
Forgalmazott 29-es kerékpárok : Cannondale, Caprine, Cube, Haibike, KTM, Merida, Trek.

Dokumentumtár / big9 Dokumentumtár / cdale29


2012.02.18 - 10 éves a Velosport !

2002.02.18-án nyitottuk meg kerékpárüzletünket Velosport néven, akkor még a Meredek út 3 szám alatt. Azóta eltelt 10 év, de változatlan lelkesedéssel várjuk a szezon indulását, s készülünk pár meglepetéssel is !

Pár kép az akkori üzletről :

Dokumentumtár / 2002-1 Dokumentumtár / 2002-2


2012.02.15 - Webshop

Címkék: Túrabolt, webshop.

Elindult túraboltunk webáruháza, ahol a teljes készletünk szerepel, képek/leírások feltöltése folyamatban, de a webáruház már üzemel, fogadjuk a megrendeléseket !

Cím : webshop.velosport.hu


Velosport Kerékpáüzlet és Kerékpárszerviz - Salgótarján, Füleki út 8. - Telefon: (32) 430-015 - Fax: (32) 430-015 - E-mail: info@velosport.hu - Web: www.velosport.hu