Határtalanul
Tehetség.hu
Tehetség

NAGYSZABÁSÚ FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK A DORNYAYBAN

Címkék: felújítás.

Januárban nagyobb felújítási munkasorozat kezdődött iskolánkban. A Salgótarjáni Tankerületi Központ finanszírozásával belső udvarunk nagyjából 40 éves tetőszerkezete újult meg. A korábbi, már jócskán elöregedett sárga színű műanyag hullámlemez helyére egy üde világoszöld felület került, mintegy szimbolizálva természetszeretetünket.  

teto_jo.jpg

És még csak most kezdődtek el igazán a munkálatok a tornateremben, ahol a festés mellett a burkolatot is kicserélik korszerű sportpadlóra.

tornaszoba_jo.jpg


Szlivka László Labdarúgó Emlétorna 2017/2018.

Címkék: Szlivka.

2017/18. évi Szlivka László Serdülő Labdarúgó Emléktorna végeredménye:

  1. SÁI Beszterce Tagiskola
  2. SÁI Székhelyi Intézmény
  3. Uzoni Gimnázium és Általános Iskola
  4. SÁI Dornyay Tagiskola
  5. SÁI Kodály Tagiskola
  6. Aba Sámuel Általános Iskola, Kazár

A Dornyay csapata: Balázs Péter(6.o.), Szukán Zsolt (5.o.), Varga Noel (6.o.), Langstadler Domonkos (5.o.), Pásztor Csaba (6.o.), Oláh Attila Martin (5.o.), Palkovics Valter (6.o.), Bangó Márió (6.o.) Tanulóink felkészítője Gecse Zoltán tanár úr volt. A csapat két vereséggel és egy győzelemmel zárta a tornát, ezzel a negyedik helyezést érték el. Az oklevél mellé a Szlivka László Alapítvány jóvoltából, 50.000 forintos sportszer-vásárlásiutalványt nyertek iskolánknak.

A torna gólkirálya 10 lőtt góllal Palkovics Valter lett, aki egyéni oklevelet és érmet vehetett át. Gratulálunk a felkészítőnek és a csapat tagjainak! Továbbra is „HAJRÁ DORNYAY!”

2018.Szlivka_jo.jpg


Madáretetés a Dornyayban

Címkék: madarak.

MADÁRETETÉS

Másodikos tanuóink kihelyezték a madárcsemegéket a tantermük melletti udvarsáv bokraira. Jól élnek nálunk a cinegék. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által is a legideálisabbnak tartott cinkegolyót kapják, ami különféle magok és faggyú keverékéből áll.

cinege2.jpg

 


Ünnepi készülődés

Címkék: advent.

A mi iskolánkban is vidám időszak a december. Az év utolsó hónapjának minden hetére jutott valamilyen ünnepváró program. A másodikosok a könyvtárban készültek a Mikulás érkezésére, az alsósok és az ötödikesek adventi reggelekkel melengették meg a szívünket. 

mikulas_jo.jpg

advent_jo.jpg


TÁJÉKOZTATÓ

Címkék: digitális.

FONTOS

Tájékoztató a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről

A kormány az 1488/2016. (XI. 2) korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját. A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetők az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről, és a médiaműveltség nevelését célzó programokról.

A tájékoztató elérhető itt:

http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben


Pályaválasztás

Címkék: pályaválasztás.

November 13-án a 7.-esekkel és 8.-osokkal a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskolában jártunk, ahol Nógrád megye összes középiskolája felvonult szakképzési kínálatával.

Odett_jo.jpg

„Építsd a jövőd!” című építőipari pályaválasztási kiállításon vettek részt diákjaink, Egerben. November 20-án ezúttal a 6. és a 7. évfolyamok tanulói tekinthették meg az Egri Szakképzési Centrum szakképző intézményeinek és gyakorlati helyeinek kínálatát.

PAV_jo.jpg


Ezüst érem a városi futsalról

Címkék: futsal.

November 22-én, a Városi Sportcsarnokban rendezték meg a Városi Futsal Diákolimpiát. 8 csapat nevezett és versenyzett a helyezésekért. A teremlabdarúgó versenyen a város iskolái (Arany, Beszterce, Dornyay, Kodály, Petőfi, Uzoni) mellett Karancslapujtő és Kazár is megmérettette magát. A végső helyezésekért nagy, néhol nagyon színvonalas, sportszerű küzdelem folyt. 

Dobogós helyezések: 1. Arany 2. DORNYAY 3. Kazár

Csapatunk tagjai: Berzák Bence, Gál Péter, Jakab Zoltán, Oláh Dániel, Sirkó Zétény, Nemesi Benjámin, Berki Szebasztián (vendégjátékos)

varosi-futsal-II.hely_jo.jpg


Országos Sportlövő Diákolimpia - Derecske

Címkék: lövészet.

Országos diákolimpián vettek részt diákjaink

November 18-án rendezték meg a Hajdú-Bihar megyei Derecskén az országos sportlövő Diákolimpiát. Megyénket és iskolánkat két fiatalember képviselte e megmérettetésen, Rigó Bálint 5.osztályos és Gál Péter 8.osztályos tanulónk.

20m-es, nyílt irányzékú légpuska egyéni versenyben Rigó Bálint a 32., míg Gál Péter a 12. helyezést érte el.

Felkészítőjük Földi László, edző volt. Gratulálunk!

Balint-a-sportlovo_jo.jpg


Gyermekek Jogainak Hete

Címkék: internet.

Rendhagyó osztályfőnöki óra

A Gyermekjogi Hét alkalmából november 16-án az 5. és 6. osztályos tanulóink rendhagyó osztályfőnöki órán vehettek részt. "Hogyan legyek ellenállóbb a közösségi média kihívásaival szemben?" címmel,egy összefoglaló előadást hallgattak meg, az internethasználat veszélyeiről. A programra jelentkező iskolák számára a SITI szakembere tartották a bemutató foglalkozást.

siti.jpg


Emlékfutás 2017.

Címkék: emlékfutás.

OKTÓBER 23-AI EMLÉKFUTÁS, SALGÓTARJÁN

Ott voltunk, futottunk, drukkoltunk

Idén is részt vett iskolánk az október 23-ai emlékfutáson. Aki eljött, tisztességgel eleget tett az elvárásoknak. Reggeltől délig, szó szerint bőrig áztunk. A váltó versenyben több évfolyamunk diákjai futottak, és a harmadik helyezést érték el.

A csapat tagjai: Rigó Bálint (5.o.), Palkovics Valter (6.o.), Bozó Ármin (7.o.), Gál Péter (8.o.), Gyurics Brigitta (8.o.), Jakab Zoltán (8.o.), Sirkó Zétény (8.o.), Szabó Dávid (8.o.)

Köszönet mindenkinek, aki ott volt, tanulóknak, szülőknek, pedagógus kollégáknak!

okt_1.jpg

okt_3.jpg